Jump to content

Finnish riders - Suomalaiset ajajat


dside

Recommended Posts

6 minutes ago, Rolzi said:

Ymmärtääkseni Begode/Gotway pyörien latausliitännät ovat suoraan yhteydessä akkuihin, jolloin olettaisin että niillä voi ajaa laturin ollessa kiinni. Sherman lopettaa tasapainottamasta kun laittaa laturin kiinni ja laturin johdot menevätkin control boardin kautta.

Noita lisäakkujahan asentaa ainakin 1radwerkstatt Saksassa, EUCService ja jotkut kiinalaisetkin kaupat. Niissä vaan pitää osata tehdä Battery management systemit ja osata liittää ne jatkoksi jo olevia akkuja. @mrelwoodTaisi olla kanssa kokemusta lisäakun asentamisesta.

Itselläni oli ideana vain käyttää näiden sisällä olevia xt liittimiä ja jakaa kahteen osaan niin ei häritse millään tavalla pyörän normaalia toimintaa. Veteran sherman on mukavan laatikkomainen joten tuohon päälle on erittäin helppo kasata vaikka extra 2-3kwh kapasiteettia. Olisi kiva nähdä ihmisten omia viritelmiä että miten ovat ne toteuttaneet. Onko esim reppu akkua vai ihan pyörän päälle vaan.

12 minutes ago, Rolzi said:

Veteran Shermannia voi ainakin ladata jo ihan valmistajan puolesta 10A teholla kahdella laturilla, että ei ihan huono roadtrippaamiseenkaan, kun ottaa latauspaikkoja matkalta. Eikö Surronissa ollut vakiona 67v 10A laturi eli 670wattia vs shermanin 100v 10A eli 1000wattia lataustehoa. Eiköhän sulla ole joku vähän järeempi laturi ku taitaa olla vakiota järeempi akkukin? :thumbup:

Pitäisi selvittää kuinka paljonko latausta tuo Veteranin bms oikeasti tukee sillä 1kw lataus on liian hidas mulle :D 100,8v x 16a latausta kestää ainakin kennot eli tyhjästä täyteen pitäisi juuri nätisti alle kahdessa tunnissa.
Heti ensimmäisenä kun sain surronin niin otin vakio akun pois ja heitin sillä vesilintua xD (en oikeesti, ihan vaan tossa käyttämättömänä istuu). Custom 4kwh akku road trippiä varten mitä voin latailla 3,7kw tehoilla, eli kapasiteetiltaan hieman yli tuplasti enemmän :)  tosin 240v 16a töpselistä ei paljoa enempää tehoa tulekkaan latausta varten.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, BossManaatti said:

Muistan kuulleeni, että jotkut olivat joskus ainakin rakenneleet ulkoisia lisäakkuja omiin yksipyöräisiinsä. En löytänyt juurikaan videoita näistä ulkoisista akuista. Mietin vain että sattuisiko jollakin olemaan jopa omakohtaista kokemusta semmoisesta ja miten on pelittänyt?

Tällä foorumilla on jotain aiheesta kyllä:

En suosittele rakentamaan omaa akkua (ellei ole siihen pätevyyttä) enkä sen promootiota. Näitä tee-se-itse akkuja näkyy paljon tubessa, mutta tee-se-itse rakentajat pitäisi ohjata pajoille missä voi nykertää ja saa ohjeita tarpeen tullen. Foorumilta löytyy kyllä osaajia jotka näyttää miten homma tehdään ammattitasolla ja tässä paras jos inspiraatiota hakee:

Suurimpia riskejä on että:

Akku pakettiin voi altistua vedelle -> tulipalo.

Juotokset tehty kolvilla suoraan akkuun -> akut vioittuu

Jos syntyy oikosulkuja ja tulipaloja -> Pitää olla oikeat sammutus menetelmät, vesi vain lisää liekkiä

Virheitä sattuu mutta ensikertalaisille enemmän.

Ei lämpötila anturia tai lämpötilan muutokseen suunniteltua akkua.

Quality control täysin UG tasoa.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, BossManaatti said:

Pitäisi selvittää kuinka paljonko latausta tuo Veteranin bms oikeasti tukee sillä 1kw lataus on liian hidas mulle

Täällä on asiaa tästä: 

"I did a test with the fast charger where the amps can be controlled. With 13 amps Sherman stops charging in about a minute and displays the “E CHAr” message. With 12.5A it charges without stopping. I know some people who can charge at 15A. So it may depend on the specific unit. Mine stops charging with the same error within several seconds if I set the charger to 15A."

Eli ei taida valitettavasti olla kuin pettymystä luvassa, mikäli haluaa vakiona kovempaa kuin tuon 13 amp ladata valitettavasti. Ehkä löydät jostain tähän extreme tarpeeseen extreme vastauksen ja teet sitten videota meille ihmeteltäväksi. 

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäiset solid-state-akut tulossa markkinoille. Toyota lupailee 10-15min latauksella 500km lataus säteen saavuttamista uusilla autoillaan. Myös muilla valmistajilla on solid-state-akkuja tulossa. Ongelmana tuo tuotanto. Ottaen kuitenkin huomioon että Japanissa ks. tuotantoon annettiin jättituet.. On paljon mahdollista, että akkuja nähdään muuallekin kun vain autoissa.

 

Näin Suomen olosuhteisiin ajatellen akkujen ongelmiin on liittynyt kyllä se että eivät kestä kylmää. Tämä on kuitenkin kerrottu, että korjattu.. Jääpä nähtäväksi mutta ottaen huomioon tätä tekniikkaa on hiottu 1970-luvulta asti.. toivotaan että hype on samaa tasoa.

Solid-state akkujen etuina on 8 kertainen kapasiteetti nykyiseen litium akkuun, huomattavasti pidempi elinikä, täyden latauksen saavuttaa minuuteissa ja ei palovaaraa. Oli muutakin mutta näitä odotellessa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kiitos linkeistä molemmille! Kävin lukaisemassa ne ja ihan hyvää tekstiä :)

30 minutes ago, Tasku said:

En suosittele rakentamaan omaa akkua (ellei ole siihen pätevyyttä) enkä sen promootiota. Näitä tee-se-itse akkuja näkyy paljon tubessa, mutta tee-se-itse rakentajat pitäisi ohjata pajoille missä voi nykertää ja saa ohjeita tarpeen tullen.

Suurimpia riskejä on että:

Akku pakettiin voi altistua vedelle -> tulipalo.

Juotokset tehty kolvilla suoraan akkuun -> akut vioittuu

Jos syntyy oikosulkuja ja tulipaloja -> Pitää olla oikeat sammutus menetelmät, vesi vain lisää liekkiä

Virheitä sattuu mutta ensikertalaisille enemmän.

Ei lämpötila anturia tai lämpötilan muutokseen suunniteltua akkua.

Quality control täysin UG tasoa.

 

 Olen sen verran onnekkaassa asemassa, että saan ilmaiseksi akkuni, joten ei tarvitse edes vaivata omaa päätä akun rakentamisella ja suunnitelulla. Olen muutenkin kyllä ajatellut avata oman veteranin kunhan sen nyt tilaan, sillä ei oikeen ole vakuuttanut valmistajien huolehtimisesta että vettä ei pääse kotelon sisään. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, BossManaatti said:

Olen muutenkin kyllä ajatellut avata oman veteranin kunhan sen nyt tilaan, sillä ei oikeen ole vakuuttanut valmistajien huolehtimisesta että vettä ei pääse kotelon sisään. 

Wronwayn Adami avaa ja selittää videolla veteraanin heikot kohdat.

Vesi eristämisen ongelmia on, että joka kerta kun avaat pyörän niin se pitäisi uudelleen suojata.

Yksi tärkeimpiä kohtia missä vesi suojaus auttaa jatkuvasti on piirilevy. Esim. monet drone harrastajat suojaavat piirilevyn noin 8e arvoisella elektroniikka lakalla. Toimenpiteessä on kuitenkin tärkeää, että piirilevy puretaan jännitteestä ensin.

Vettä pääsee koteloihin erityisesti kahvasta. Myös veteran shermanissa piirilevy ja käsikahva on huolestuttavasti liitoksissa toisiinsa samassa tilassa. Eli vesi voi kahvaa pitkin valua koteloon missä piirilevy sijaitsee hieman ylempänä.

Link to comment
Share on other sites

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailman-nopein-wolt-lahetti-timur-fearless-haastoi-itsensa-tienaamaan-8-000-euroa-tammikuun-aikana-nain-miehen-kavi/8051640#gs.s9vwrw

One of our (voltride.com) friends and customers - Timur Fearless in MTV3 News. Riding Sherman for Wolt Food deliveries. The fastest delivery guy in the world. Last year he was on KS-16X, now he is on 2 wheels: KS-S18 and Veteran.
I don't know how he manages to do it, but doing 10K km in 6 months - you gotta love this wheel :) .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tulevaisuus on todennäköisesti hollow bore moottoreissa niiden etujen takia. Valitettavasti valmistajat eivät ole löytäneet hyvälaatuisia laakereita.. Hyvin usein huonona pidetty laakeri ei pidä vettä, eikä sitä ei ole suunniteltu vesi olosuhteisiin. Lisäksi laakereita oli ilmeisesti asennettu väärin menetelmin (hakkaamalla vasaralla).

Onhan lupauksia tehty ja tuliko V11 jo uudet laakerit? Pitää seurata mitä tapahtuu.

Edited by Tasku
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Joo, minun Tesla versio nro kolme piti tulla jo viime kuussa. Nyt valmistaja on ilmoittanut, että se lähetetään aikaisintaan 20. päivä tätä kuuta "laatuongelmien" takia. Sillä on myös varusteltu 2000 Watin Hollow-moottorilla. Toivottavasti ei ole vasaroitu liikaa kokoonpanolinjalla. :laughbounce2:

KingSong 16 tuli aikanaan minulle vasaroituna. Rengas oli asennettu vasaroimalla, niin että vanne oli vaurioitunut sisäpuolella sillä pintaa joka tulee rengasta vasten. Seuraus oli, että koko laite tärisi ajaessa ja kun otin pyörän pois, rengas oli revennyt auki 30 cm matkalta.

Milloin saamme vastinetta rahalle???

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Palatakseni moottori aiheeseen..

Gotway on saanu viimeaikoina kovaa kritiikkiä. Mielestäni hyvästä syystä, pistän videon ramble kommenttien alle. Sähkömoottorit eivät pidä vedestä. Se on niille myrkkyä ja uusissa hollow moottoreissa vesi ongelmat ovat todella nopeasti havaittavissa. Esimerkiksi ensimmäiset RS-mallin laitteita tullut takaisin naurettavan lyhyellä käytöllä. Nyt puhutaan viikoista ja kuukausista. 

Positiivisena kehityksenä samaa viestiä näkyy joka puolella internetissä, ehkä vihdoinkin yhteisönä saadaan valmistajille viestiä läpi. Hollow bore moottorien ongelmat on ilmeiset tällä hetkellä. Uuden ostajat tiedoksi vaan siis ja nostan kyllä hattua pioneereille, jotka toivottavasti myös osallistuvat sitten tuotekehittelyyn..

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, mrelwood said:

Vaikuttaa että ongelma olisikin siinä kun hollow bore moottoreissa laakerin pyörivä puolisko on eri kuin mihin se on suunniteltu. Kun laakerin pyöriessä rasvan pitäisi levittyä ja veden poistua tiivisteiden saumoista, laakerin pyöriväksi suunniteltu kehä onkin paikoillaan aiheuttaen rasvan kerääntymisen laakerin kehälle sekä veden pääsyn laakerin sisään.

Eräs venäläinen suunnitteli 3D-tulostettavat lisäsuojat laakereille, joiden pitäisi kokonaan estää veden pääsyn laakerille asti. Suojat vaikuttaisivat tekevän tehtävänsä.

V11 onkin kiinnostava. Tuli mieleen yksi video missä V11 avataan. Foorumit on kyllä hyvä tiedon lähde. Jos laakerin vaihdosta vielä sen verran että..

ÄLÄ TEE kuten videolla, hyvä tee-se-itse-mies! Mutta tässä huomataan että hollow boren ongelmat on korjattavissa ja tämä V11 ei vuoda vettä sisään niin pahasti kun jotkut muut. Hollow bore moottoreissa on toivoa vielä kunhan viat korjataan. Mutta mitkä firmat korjaa viat ja mitkä ei, sitähän tässä saa ihmetellä.

(Videon vanne oli niin mutkalla että omistaja oli luopunut toivosta sen korjaukseen, Duf vaan halusi kurkata sisälle..) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
3 hours ago, lirva said:

-16 on aika bueno keli. Ei ole juuri ketään missään ja baanat on mukavasti tampattu, pakkaslumi pitääkin hyvin.

https://euc.world/tour/595253558722269

 

Tampereella ei näytä hyvältä. Kevytväylä tukossa koko talven. Ei aurausta tai suolausta. Mieli tekis pyöräilee.. Mitenkäs muualla?

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Tasku said:

Tampereella ei näytä hyvältä. Kevytväylä tukossa koko talven. Ei aurausta tai suolausta. Mieli tekis pyöräilee.. Mitenkäs muualla?

Pk-seudulla on väylät ollu joko hyvin aurattuja tai riittävän pakkaantunutta lunta, joten ajelu niiden puolesta onnistuu ihan hyvin. Talvirenkaalla lähes kuten kesälläkin.

Mutta lämpötilan heiluessa nollan Kelvinin tuntumassa saa olla aikamoiset varusteet jotta ajaminen olisi yhtään kivaa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tsau - pakkaslukeman muututtua "siedettäviin" lukemiin (-5 C) , oli pakko käydä kokeilemassa Teslan "joululahjaa". Nikola-pedaalit muuttivat ajotuntuman paljon vakaamman tuntuiseksi , kesärenkaasta huolimatta - Mad Mike-nappularengas odottelee vaihtamista hyllyssä. Pyörätiet Hämeenlinnassa ajettavassa kunnossa - vaaranpaikkoja tien ylitykset - aurausvallit ja jäiset autonrenkaiden urat. Pedaaleista johtuen lähikaupassa käynti venyi 20 km kruisailuksi :thumbup:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Paul K said:

Osaisiko joku kertoa kuinka EUC:n ja kaiketi myös dronejen gyroskoopi toimii? Onko siellä semmonen pyörivä hyrrä sisällä 🤔.

Moi Paul

Tässä on yksi selitys asiasta (selkeä, mutta englanniksi ja monotoninen kertoja): 

 

Edited by Carl Viktor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...