Jump to content
acfentiman

Elite speeds up then stops dead

Recommended Posts

Today, I was down to 2 bars of power. Leaning forward, my Elite accelerated for about 15 feet (5 meters) and then suddenly stopped and switched itself off, throwing me to the ground in front of the Elite. 

Has anyone experienced this?

I have ridden 550 miles on my Ninebot Elite, and it is about 15 months old. I am very familiar with its characteristics, have the latest firmware and connect via Bluetooth to an iPhone 5S.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ninebot section is for one wheeled devices. Moved to 2 wheeled section. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎25‎.‎09‎.‎2016 at 5:42 PM, acfentiman said:

Today, I was down to 2 bars of power. Leaning forward, my Elite accelerated for about 15 feet (5 meters) and then suddenly stopped and switched itself off, throwing me to the ground in front of the Elite. 

Has anyone experienced this?

I have ridden 550 miles on my Ninebot Elite, and it is about 15 months old. I am very familiar with its characteristics, have the latest firmware and connect via Bluetooth to an iPhone 5S.

Thank you.

I've seen something about batteries (some of the cells) going south on Elite's. I can't for the life of me find that topic right now but probably your battery is not holding the charge esp. on lower levels below ~20%. And then it cannot deliver enough juice on hard accelaration - voila! your situation....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this issue three times and the unit went back to the service center each time. Once it put my brother in the hospital and he had to get dental implants from the severity of the impact! They insist there was no problem with the unit. Loop me in when there's a class action case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely sounds like the battery could not supply the required power under the conditions.  a new battery could help,  Hard to limit one's self as the battery gets low.  When you charge it does it still get to the point where the lights blink if you leaving it on the charger after the light has turned green?  Do you regularly leave it on the charger until the lights on the Elite blink, or do you tend to disconnect as soon as it's 100% and charger is great light?

Which battery size are you using?

Edited by FreeRide

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see this is a very old message thread that was revived.

Edited by FreeRide

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...