Jump to content

Brand new Ninebot Z10 switching on takes longer than usually and when turned on, it makes double beeps


ZulusChaka
 Share

Recommended Posts

Hello. I am new to this Forum

New purchase. It came discharged but charged without any problems. However, switching on takes longer than usually and when turned on, it makes double beeps. Besides, in working order. Do you have any ideas?

See for yourself

Regards

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hey,

I know that sound. It says that there is a problem with the battery. Look, if there are some red and blue LEDs flashing on the front part. When You drive, the same sound and strong tiltback should come.

Take a look at the app ninebattery to check the voltage of every single cell. Maybe there are big voltage differences?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, ZulusChaka said:

I have installed NINEBattery v1.6 but it doesn't connect to Ninebot Z10. The original Segway-Ninebot app sees the wheel. What am I doing wrong?

 

Afair somewhere was written ninebattery was not updated to newer android versions and so does not work anymore with newer phones?

Anyhow - wheellog has the same functionality by now.

Maybe EUC World, too?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 1/3/2022 at 10:05 AM, Chriull said:

Maybe EUC World, too?

EUC World not. But Wheellog is right. Try that.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/4/2022 at 12:02 PM, Boris Lämpel said:

EUC World not. But Wheellog is right. Try that.

 

On 1/3/2022 at 10:05 AM, Chriull said:

Afair somewhere was written ninebattery was not updated to newer android versions and so does not work anymore with newer phones?

Anyhow - wheellog has the same functionality by now.

Maybe EUC World, too?

Thanks. I installed it on an older phone and here are the results. Looks like both batteries are OK. Do you have any more ideas?

https://zapodaj.net/0716b25b5cece.jpg.html

Link to comment
Share on other sites

I’m very interested in how this turns out because this model has been out of production for some time now.

 There are people selling z10 ‘s on eBay as “new”. I was tempted to buy one, but it seemed too much money for “new old stock” L-ion device.

Best of luck with this wheel. Let us know what happens with it !

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ZulusChaka said:

 

Thanks. I installed it on an older phone and here are the results. Looks like both batteries are OK. Do you have any more ideas?

https://zapodaj.net/0716b25b5cece.jpg.html

As it looks it should be fine. Status: 0 means no problem with the battery. And a max voltage difference of 14 V seems ok. The battery is good. So I do not have a clue...

How  does the wheel behave with spinning? Turn all alarms of and then try the free spin test. When do the alarms kick in and at which speed comes the tiltback?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...