Jump to content

mspopsicle

Full Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Helsinki, Finland
  • EUC
    InMotion V8F

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mspopsicle's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

33

Reputation

  1. Aloittelijaraporttia hiljaisuuden jälkeen. Rullailut jäi tauolle hetkeksi OneWheel tapaturman jälkeen. Suojavarusteet pelasti todennäköisesti hengen / vammautumisen, kun lensin pää edellä betoniportaisiin ~20km/h vauhdissa. Ihan liian kova vauhti oli siihen aamukoomatilanteeseen nähden ja oma vika. OW lähti hallinnasta. Kypärä meni rikki, ja minä selvisin ruhjeilla turpiinvedetyn näköisenä. Ajotakin suojat pelasti yläkropan ja rannesuojat otti reippaasti hittiä. Käyttäkää suojia! OW rullaa edelleen, mutta tuon omatörttöilyn jälkeen aloin aktiivisesti tekemään EUC:n katuajotutustumisia V8F:llä myös. Katuajokertoja on nyt pari takana. Ensimmäisellä kerralla meni 15km, ja nyt viime viikonloppuna rullailin +33km. Huomioita: Jalat ei puudu yhtään samalla tavalla kuin OW:llä. Pohdin että kumpa pettää ensin katuajossa, akku vai kroppa eikä loppunut kumpakaan. ~4000km OW:llä on saannu jalat koulittua jo valmiiksi. V8F tuntuu paljon pehmeämmältä ajossa kuin OW On ihan ok taluttaa esim. jännät tienylitykset - mun ego kestää sen Siirtymät asfaltilta hiekkatielle on aika jänniä. Hiekka tuntuu tosi paljon liukkaamalta EUC:n alla kuin OW:llä ehkä reippaasti kapeamman renkaan takia? Arvostan V8F:n speed controllia TODELLA PALJON. 20km/h ilman että tarvii miettiä nosediven mahdollisuutta ylikuormituksen takia on tosi hyvä. Alan sitä nostelemaan ylöspäin pikkuhiljaa kun tulee ajovarmuutta lisää. OW:ssä on aina jatkuva pushbackin ja ylikuormituksen pelko, että lauta pettää alta. Teknisen häiriön mahdollisuus jännittää. On käsinkosketeltavaa erityisesti tuon "pää betoniin" crashin jälkeen, että jos EUC päättää vaikka tiputtaa virrat yhtäkkiä pois niin sitä löytää itsensä naama asfaltista. Olen vaihtanut nyt kokonaan Smith Mainlineen. Se on hyvä kypärä. Jos olisi ollut päässä tuon OW-crashin yhteydessä se, niin naama tuskin olisi mennyt ruhjeille. EUC voittaa OW:n täysin "pitkillä asfalttisuorilla". Ei ole tylsää, keho ei ole vinossa ja akku kestää. Eli yhteenveto: EUC rules - törkeen siistiä vaan rullailla ympäriinsä. EUC:lle ja OW:lle on omat paikkansa harrastespektrilläni ja täydentävät tosi kivasti toisiaan. Lisää lisää! Edit: pari lisähuomiota Parhaiksi jalkineiksi muotoutui "talvipaljasjalkavaelluskengät", joissa on korkea varsi. Tiedostan että paljasjalkakengät ei ole ehkä ne turvallisimmat, mutta noi tuntuu tarpeeksi jämäkiltä ettei nilkka vedä vinksinvonksin. Leatt Dual Axikset on palvelleet hyvin. Kehonmyötäiset housut kun on jalassa, niin pysyvät napakasti. Löysillä reisitaskuhousuilla joutuu vähän kikkailemaan. Säärisuojista on ollut hyötyä, muuten pedaalit olisi haukanneet pariin otteeseen palasen säärestä. Vahva suositus. Dual Axiksien pikakiinnitys on 5/5 ominaisuus.
  2. Aloittelijaupdatea. Tosin kuin @Rayu, niin opettelu on ollut HI-DAS-TA. Olisi voinut olla aktiivisempikin ja puskea treeniä, mutta samalla OneWheel XR on alkanut huudella "Minussa on nyt viimein sisäänajettu ihana uusi Hoosierin treaded rengas, jolla on superkiva tykitellä ympäriinsä. Mitäs jos vähän minullakin ajelisit?". Eli toisinsanoen en ole saanut tehtyä siirtymää katuajoon V8F:llä vielä, kun arkihupiajot on tullut tehtyä OW:llä. Viikonloppuisin on ehtinyt ottaa 2-3h harjoittelusessioita. Viime viikonloppuna alkoi mountit ja dismountit viimein toimimaan suht luotetavasti ja suoraan rullailu onnistuu hyvin. Kääntyminen on silti vaikeaa. Pohdin että alan tekemään pikkuhiljaa siirtymää pidempiin ajoihin kadulla, kun yhden ja saman parkkipaikan rullaaminen alkaa käydä vanhaksi. Videolta huomasin että semmoista patsasteluahan se on vielä, kun rentous puuttuu kokonaan. Välillä tulee hetkiä että rentous iskee, mutta sitten tulee wobblet kehiin tai pitää kääntyä. Ihan helvetin hikistä touhua, ja jalat on olleet treenipäivien jälkeen ruhjeilla Paljon pitää ohjelmoida itsestään OW:n kanssa opeteltuja asioita uudelleen. Pikkuhiljaa hyvä tulee ja en luovuta! Ei tarvi itse turhautua "ja heittää EUC:tä jorpakoon", kun se iloisesti itse piipittelee ja huutelee "be careful" rullatessa samalla pusikkoon dismountin epäonnistuessa .
  3. Aloittelijapäivitys: V8F tuli eilen, mutta säät ei ole nyt ekakertalaisen puolella PK-seudulla. Toivottavasti viikonloppuna saisi tiputtaa työt ja kaiken muun niin pääsisi tutustumaan uuteen sähköhärveliin! Ensihuomioita: OneWheel XR:ää siellä sun täällä hikoillen roudanneena, jestas mikä upgrade tuollainen talutustoiminnallisuus on V8F ei ollutkaan niin "lelun" näköinen mitä ajattelin tilatessa, vaikuttaa ihan kunnon laitteelta InMotionin Android appissa on sulatettavaa. Yllätyin hurjan laajoista ääni/valocustomoinneista, mutta appi on mulle vähän epälooginen - lienee tottumisasia OneWheel XR:n jälkeen tuntui yllättävän utopialta nähdä edes 40-55 km arvio rangelle appissa Ohjekirja oli huvittava sanoitukseltaan. Esim. jos olet alle 16 tai yli 45 niin äläpäs harjottele yksin alle 14 tai yli 60 niin äläpäs ajele ollenkaan. Käännökset oli vähintäänkin luovia! Ohjekirjan mukaan olen hankkinut fashion ja entertainment laitteen! Sumsummarum: Vaikka se V12 jäi harmittamaan alkuun, niin nyt kun V8F on käsissä niin ei harmita yhtään. Uskon että tuo on täysin riittävä ja hyvä aloittelijahärveli päästä hommaan sisään
  4. Kiitti nostosta! Storm motorilta tuli viestiä juuri, että on Dual Axikset kokeiltavissa nyt. Eilen sain Smith Mainline -kypärän postissa. Pehmukkeet vaihtamalla kypärä istuu tosi hyvin päässä eikä tuntunut painavan puolen tunnin fiilistelyllä. Yllätyin positiivisesti miten ei-klaustrofobinen tunnelma siinä on. Korvilla on hyvin tilaa ilman kypärän hölskymistä. Kypärän ulkonäkökin on kiva mattamustana. D-ring kiinnitys vähän jännitti alkuun kun siitä ei ole aiempaa kokemusta, mutta ei sekään ollut mikään ongelma parin harjoituskerran jälkeen. Muita suojia en aio nyt hankkia. Entuudestaan löytyy Lazyrollingin ajotakki jossa selkä-, kyynär-, ja olkapääsuojat sekä Triple8:n järeähköt rannesuojat. Päivittelen tänne opettelufiilistelykokemuksia, kunhan V8F on saapunut ja on saanut vähän tuntumaa EUC:llä ajoon. Suojien istuvuuskin tulee samalla testattua. Hienosti lähti V8F shippingiin heti!
  5. Joo en peruuttanut tilausta. Edit: Eli siis seurailen nyt hetken tilanteen kehittymistä. Jos jää hyvä fiilis MyEWheelsistä, niin voisi harkita Voltriden tilauksen peruuttamista ja siirtämistä MyEWheelsille kun deposit oli "vain" 500e, sen sijaan että koko summa kiinni heti. Tai sitten peruuttaa koko tilauksen ja katselee myöhemmin uudestaan maailmantilannetta ja tarjontaa. En usko että V8F riittää opettelua pidemmälle ¯\_(ツ)_/¯
  6. Päädyin tilaamaan V8F:n MyEWheelsin kautta, shippaavat tänään ja suoja tuli kaupan päälle. Hankkiudun eroon, jos V12 joskus saapuu. Oli harvinaisen mukava asiakaspalvelukokemus!
  7. Juttelin Voltriden asiakaspalvelun kanssa. V12:sta oli saapunut ruhtinaaliset 2 kpl. Onnittelut niille jotka sai!
  8. Sen verran laiska olen että en jaksa alkaa rahasäätöjä tekemään kun Voltride otti jo rahat ennakkotilauksessa. OneWheel XR kuitenkin palvelee (paitsi sadesäällä) toistaiseksi ja ehkä kaveriksi joku rupunen sähköpyörä sadesäille. Pitää tulla kuokkimaan sunnuntaiden Helsinkimiittiin että saa tuntumaa EUC-maailmaan! Oliko sunnuntaimiitit aina klo 13? Oodin edessä?
  9. No taisin sitten jäädä ilman! Se siitä. Mitään kontaktia ei ole Voltrideltä tullut. Ei voi mitään.
  10. Vielä ei ole tullut mailia minulle asiasta. Toivottavasti lähtisi omakin tilaus toimitukseen! Varastosaldot muuttui viime perjantaina ennakkotilauksesta "varastossa" -statukseen. Tuskailen vähän polvi-/säärisuojien kanssa. Täällä vinkattiin Storm Motorin liikkeestä Vantaalla - kiitti vinkistä! Siellä näyttää olevan yleisesti EUC-ajoon suositeltuja Leatt Dual Axis -polvisuojia tarjolla. Ikävästi mittojen mukaan jalat tippuu juuri kahden koon välimaastoon, mutta laitoin viestiä että saisiko ko. koot testiin Vantaalle. Fiilistelen että polvi-/säärisuojien kanssa tulee menemään useampi iteraatio että sopivat löytyy - jostain pitää kuitenkin aloittaa!
  11. Kiitos @Wolverine koostamastasi kypärätaulukosta! Sen pohjalta tilasin Smith Mainlinen. Foorumi on pullollaan vinkkejä polvi-/säärisuojista, mutta tiedustelisinkin että onko vinkkejä PK-seudulta kaupoista jossa voisi niitä kokeilla? Toisessa sääressä on ikävä puristusherkkä kohta juuri polven alla, jonka kanssa on ollut ongelmia polvisuojien ja kireiden housujen kanssa aiemmin. Olisi mukavaa päästä tunnustelemaan istuvuutta ennen ostoa. Ajattelin MTB-fillareihin erikoistuneita liikkeitä lähteä haravoimaan läpi.
  12. V12:sta tilaillessa ajattelin etten toista samaa virhettä kuin OneWheelin kanssa. Ensin ostin OW Pintin (range 12km), jonka päivitin ekan 500km jälkeen OW XR:ään (range 25km). Nyt sekään ei enää palvele rangehimoihin 2900km ajon jälkeen. Ajattelin että ensimmäistä EUC:tä ostaessa otan riskin ja panostan heti rangeen, vaikka käyttökokemusta ei ole. Sitten jos ei ajelut nappaa (mitä epäilen vahvasti), niin uskon että sen saa myytyä. Tsemppiä hankintaan! Kyllä sieltä hyvä vielä löytyy kun vähän säästää ja vertailee!
  13. Iloinen tervehdys OneWheelistä EUC:n pariin hyppäävältä! InMotion V12 on ennakkotilauksena sisällä (Voltride). Saa nähdä milloin toimitus oikeasti konkretisoituu. Aiempaa kokemusta EUC:llä ajosta ei ole, mutta en koe sitä ongelmana. OW:n hankin myös kokeilematta, ja uskoisin että kunhan rauhassa ottaa niin EUC:n oppii kanssa ajalla. Syitä EUC:n hankkimiseen oli ensisijaisesti jatkuvasti kesken loppuva range sekä sadekelien kestävyys. Kiitos että olette tänne keränneet paljon hyvää infoa ja nyt käynnissä oleva kypäräkeskustelukin on kovin inspiroiva! OneWheelistä täytyy päivittää suojia astetta järeämmiksi.
×
×
  • Create New...