Jump to content

Forum dumping me on random page after login lately


Recommended Posts

See title. After logging in (entering username/password and pressing enter), occasionally the forum will load a random thread (or today's first, a member profile, for @Rehab1) instead of loading (= going back to) the start page (which I have bookmarked and from which I mostly log in). This started maybe a week ago or so. Usually it's a thread I've commented on (or at least remember), but not sure if that's always the case.

Not a big issue, but you might want to know:)

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, meepmeepmayer said:

See title. After logging in (entering username/password and pressing enter), occasionally the forum will load a random thread (or today's first, a member profile, for @Rehab1) instead of loading (= going back to) the start page (which I have bookmarked and from which I mostly log in). This started maybe a week ago or so. Usually it's a thread I've commented on (or at least remember), but not sure if that's always the case.

Not a big issue, but you might want to know:)

I wonder if it's a browser issue. If you have the option, does it occur with different browsers/computers?

FWIW, I access the forum mostly on 3 different computers and a couple of tablets. I rarely actually login because I never logout. Are you using a public computer that requires you to login a lot?

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

I don't think it's a browser (only) issue. First of all, as far as I remember, it never happens when logging in from anywhere but the start page. Secondly, it never happened before and suddenly started, but maybe there was a browser update so who knows.

The behavior is consistent with some database error, where the forum retrieves the wrong id for something, and so you get sent to the wrong page. Not sure if browsers can even influence such a thing. Maybe a performance issue or other bug with the forum host (Invision)? Might be a good idea to ask/tell them.

For the record: latest Opera with Ghostery and Adblock Plus, Win 10, nothing otherwise special.

(I just do clear my browser cache often so I'm logging in and out basically every time.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, meepmeepmayer said:

I don't think it's a browser (only) issue. First of all, as far as I remember, it never happens when logging in from anywhere but the start page. Secondly, it never happened before and suddenly started, but maybe there was a browser update so who knows.

The behavior is consistent with some database error, where the forum retrieves the wrong id for something, and so you get sent to the wrong page. Not sure if browsers can even influence such a thing. Maybe a performance issue or other bug with the forum host (Invision)? Might be a good idea to ask/tell them.

For the record: latest Opera with Ghostery and Adblock Plus, Win 10, nothing otherwise special.

(I just do clear my browser cache often so I'm logging in and out basically every time.)

Sounds horrible. Are you a security freak ;) or just resource (memory, cpu cycles, etc.) limited?

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, meepmeepmayer said:

See title. After logging in (entering username/password and pressing enter), occasionally the forum will load a random thread (or today's first, a member profile, for @Rehab1) instead of loading (= going back to) the start page (which I have bookmarked and from which I mostly log in). This started maybe a week ago or so. Usually it's a thread I've commented on (or at least remember), but not sure if that's always the case.

Not a big issue, but you might want to know:)

Perhaps our tech expert @esaj can say something about it...

I have no clue :-(

Link to comment
Share on other sites

Not a big thing, just thought you guys might want to know about happenings like this.

Here's my guess, from above post:

10 hours ago, meepmeepmayer said:

The behavior is consistent with some database error, where the forum retrieves the wrong id for something, and so you get sent to the wrong page. Not sure if browsers can even influence such a thing. Maybe a performance issue or other bug with the forum host (Invision)? Might be a good idea to ask/tell them.

For the record: latest Opera with Ghostery and Adblock Plus, Win 10, nothing otherwise special.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 29.8.2017 at 2:55 AM, meepmeepmayer said:

See title. After logging in (entering username/password and pressing enter), occasionally the forum will load a random thread (or today's first, a member profile, for @Rehab1) instead of loading (= going back to) the start page (which I have bookmarked and from which I mostly log in). This started maybe a week ago or so. Usually it's a thread I've commented on (or at least remember), but not sure if that's always the case.

Not a big issue, but you might want to know:)

Could you post the actual, raw URL you use to connect to the forum? That might help to analyze your browser's behavior.

Link to comment
Share on other sites

Might be my mouse, it sometimes clicks twice when pressing the button, so a second click might immediately load something before the main page is rendered under the right circumstances.

It's not a problem or anything, just if someone recognized this as a known issue, I thought it would be helpful information.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...