Jump to content
TedTheAtheist

KS18XL - Weird clunking sound occasionally

Recommended Posts

It happens sometimes when I ride. I hear this "clunk clunk clunk" sound while riding. It's as if there's something attached to the wheel that's hitting the side of the covering, but I've looked a bit and there is nothing. It will stop after a little bit more riding, but it might come back. Some days I'll go without that sound at all. It will go slower if I ride slower, faster if I ride fast.. and it seems the faster I ride, the less sound it'll make.. but then alas, it can just go away for awhile.

I haven't actually taken apart the wheel fully - just taken off the side covers to look around (as if that does anything) and also looked in with the flashlight as best as I can around where anything could touch. I see nothing. I realize maybe taking the wheel completely off might help, but I've never done that... but I guess I'll have to?

Any ideas? I know this is damn vague.

Share this post


Link to post
Share on other sites

run a towel thru the fender. If that doesnt solve it, youll have to open it. There isnt much to it. Just be careful. the screws are made of chinesium and the plastic is only mediocre in durablity. Finesse and patience is key.

 

Edited by ShanesPlanet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for that. What do you mean, towel through the fender.. you mean, let it ride up the wheel while hugging the wheel and wait for it to come out the other side or something? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assuming your shell to motor/wheel clearance is clear.....and that the pedal columns to shell mount area is not cracked (allowing shell to tire clearance to flex)...

You might want to check that the large axle nuts , pressing the shims into position (at least on Monster and other Gotways) , are tight.

Tightening the nut on the side where the motor wiring passes through the wheel will likely need a special 'channeled deep socket' tool which you might be able to create. Monster uses 24 mm axle nuts.

IMG-20200912-153633883.jpg

Fiberglass with epoxy repair

 

 

 

Edited by Bob Eisenman

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Bob Eisenman said:

Assuming your shell to motor/wheel clearance is clear.....and that the pedal columns to shell mount area is not cracked (allowing shell to tire clearance to flex)...

You might want to check that the large axle nuts , pressing the shims into position (at least on Monster and other Gotways) , are tight.

Tightening the nut on the side where the motor wiring passes through the wheel will likely need a special 'channeled deep socket' tool which you might be able to create. Monster uses 24 mm axle nuts.

IMG-20200912-153633883.jpg

Fiberglass with epoxy repair

 

 

 

I have that socket tool! Ok I'll try that next. Thank you bro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...