Jump to content
iEatRice

HELP! New 16x issue

Recommended Posts

I got my 16x today and was excited until I found it was not what my V8 was like. After setting up the app and password the app showed from illegal equipment to a bunch of numbers. But when I moved it around with the trolly handle the wheel tilted back and forward, not a lot, but not stable neither. and when I did a test ride the wheel just didnt feel firm. it sometimes tilted back and forward and sometimes stayed horizontally. the speed was under 12mph. I tried to adjust the wheel with the Kinsgsong app but didnt help. the firmware is 1.07 and it just doesn't feel right. anyone had this issue before? solutions? thanks in advance. 

Edited by iEatRice

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, iEatRice said:

I tried to adjust the wheel with the Kinsgsong app but didnt help

What do you mean by that exactly?

Did you calibrate it correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, buell47 said:

What do you mean by that exactly?

Did you calibrate it correctly?

ahhh I calibrated it once but didnt work for some reason. and after seeing your post I did it again it is seemed fixed. thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It should be exactly leveled left/right and front/back at the calibration process. Don't hold it by hand. 

Don't forget the Bluetooth patch, otherwise you will have similar problems if you play music. 

Also if you have the 2nd batch. 

 

 

Edited by buell47

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, buell47 said:

Don't forget the Bluetooth patch, otherwise you will have similar problems if you play music. 

Is this still necessary, even in v1.07? I was under the impression that the issue was fixed through the firmware update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a part from the Control Board firmware, because the Bluetooth-Modul has it's own firmware. 

I got a new Control Board V1.5 few weeks ago and King Song told me, they are not sure if the Bluetooth patch is still necessary. :efee612b4b:

It a 2 minute job, so better safe than sorry :)

Edited by buell47

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, iEatRice said:

ahhh I calibrated it once but didnt work for some reason. and after seeing your post I did it again it is seemed fixed. thanks!

Lol the new issue thread ,,,,, just for a calibration 😁😁

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, buell47 said:

It should be exactly leveled left/right and front/back at the calibration process. Don't hold it by hand. 

Don't forget the Bluetooth patch, otherwise you will have similar problems if you play music. 

Also if you have the 2nd batch. 

 

 

I just tried to do what the video shows, but I only have an ssd hard drive and the wheel didnt response. do I have to use the usb disk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, iEatRice said:

I just tried to do what the video shows, but I only have an ssd hard drive and the wheel didnt response. do I have to use the usb disk?

It has to be in right format and BT fw update file in root on the drive. Your memory stick don't have to be big at all.

But I strongly suggest you to contact your seller incase you need instructions. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 16x promptly did that after my first charge, I had to learn real quick how to do the calibration.  At that time I was on 1.05.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, iEatRice said:

I just tried to do what the video shows, but I only have an ssd hard drive and the wheel didnt response. do I have to use the usb disk?

Did you try both USB ports? It only works on one, but I can't remember which one.
I don't know if it works with an SSD.
Try the following:
reformat as Fat32 or exFat
copy the patch file and 1 x mp3 file directly to the drive (not to a folder)

Attention!
The correct USB port for flashing provides only 500mAh.
Alternatively with Y-cable to the other port.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Left port to apply bluetooth patch. 6x beeps and done put out flashdisk. turn off/on 16x done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...