Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '14c'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Electric Unicycle Forums
    • Forum Rules (and topics relating to this forum)
    • General Discussion
    • Videos
    • Reviews
    • Which Electric Unicycle to get?
    • Where to buy?
    • Learning to Ride
    • Advanced Skills and Tricks
    • Riding Safety and Protective Gear
    • Apps and App-related Gadgets
    • Mods, Repairs, & DIY
    • Tires
    • Local Group Meet Ups
    • Private Sales (secondhand)
    • Commercial Advertisements
    • Video-Making and Gear
    • Off Topic Discussion
    • Testing Only
  • Brand-Specific Forums (EUC only)
    • Begode (Gotway) and Extreme Bull
    • Inmotion
    • Inmotion Official Announcements and Information
    • King Song
    • King Song Official Announcements and Information (Currently Inactive)
    • Veteran
  • Inactive EUC brands
    • Airwheel
    • Firewheel
    • IPS
    • IRON Korea and Rockwheel
    • Ninebot
    • Solowheel
    • Uniwheel
  • One-Wheeled Skateboards
    • One-Wheeled Skateboards
  • Two-Wheeled Self-Balancing PEVs
    • Ninebot Mini, Segway MiniPRO, Xiaomi Mini, Airwheel S8 or equivalent
    • Segway (or equivalent)
    • Hoverboard
    • Commercial Advertisements (Ninebot Mini & equivalent only)
  • Non-Self-Balancing PEVs
    • e-Scooters
    • Other Non-Self-Balancing PEVs

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


EUC

Found 4 results

  1. A couple weeks ago, I started getting a grinding noise from my right pedal and took my 14c apart. I finally found a loose pedal mount. Retightened, put back together. Axle is actually in really good shape. The next problem began when I connected the Yellow, Green, and Blue motor lines in the WRONG order. All accessories worked just fine, but when the wheel powered up it went full speed forward for a few seconds and then full speed backwards for a few seconds. Fastest I've ever seen it spin. It tried to drive up my leg so I held it up until it spun out. After this it would not turn on again. I opened it back up and went through the whole thing 10-15 times with the manual and still would not power on. I figured that I've blown the control board somehow and order a new one from Ewheels. I've been in the middle of moving houses, so I hadn't had any time until yesterday to swap it out. I swapped it out, took my time, triple checked everything and it still won't power up. Is this a bad a power switch, or does anyone have any ideas to resurrect this thing? The battery appears to charge normally so I don't think it's a bad battery control or anything. Any ideas are appreciated
  2. Hey all, I have a 14B travel version of the Kingsong and love it to death, so I picked up a used 14C with the 500w motor and the 520wh battery. It wouldn't charge, so I looked at the charge wires going from the charger port to the brick red battery connector and noticed the polarity was switched on the wires at one of the ends so that the neg connected with the pos at the brick red connector. Having solved that gremlin, I cannot connect it up to the app. I can find it on my bluetooth phone and iTouch and I can connect to the speakers using both android and apple apps, but cannot find it to connect to the app. This is a second hand unicycle so maybe its only paired with one and wont let go, or maybe my app thinks it is trying to connect to my 14B. I read about the speaker hook up and thats how I figured that out, but have no clue as to the app connectivity. When I was fixing the charger issue I did notice a loose black wire which I assumed was the Bluetooth antenna bunched together with the charger wires. Would that cause any interference? Is there a way to reset the device from its guts or by using a different means? I have already taken this thing around 10 miles on a journey and it has been fine, but I want to keep a safe eye on temperature, distance, and speed, and want to adjust the ride and speed warnings and pedal lean back features. Would anyone know how to help me? Can @tinawong be of any assistance? I am quite technically proficient and could perform whatever triage is necessary for the little 14C.
  3. Dear all, My 12 month warranty struggle with supplier. Paid £825 ($1005) Inc Shipping. Unit: Kingsong 14C (800W|680Wh) Purchase Date: 6th August 2015 Perfect for 25 weeks. Ridden for 21 weeks (minus 2 weeks holiday + 2 weeks working away) Running cost / 21 weeks £39 per week. (approx $47) Previously owned: Ips - 1000+ miles no issues. Ninebot one - 1000+ miles no issues. Powerbrick failed - Emailed supplier October 2015. Email reply from Supplier (Company director) 'The first batch was pretty shoddy' 'Half of the chargers were defective out of the box' Unit fault- Emailed supplier 2nd Feb 2016. Scrapping from wheel, a large number of images sent to supplier showing foot pedal rubbing against wheel. Email reply from Supplier (Company director) 'is it a slightly bent axle causing the problem?' 'can it be hammer back into shape?' 'A bit of force should do the trick. You should be able to wedge it free by carefully using a chisel or flat head of the screwdriver.' Centre Axle Close up Unfortunately, mid Feb i was diagnosed with a seriously illness, in and out of hospital, doctors appointments... the Kingsong was the last thing on my mind. In June, after a number of emails from the supplier one of which i clearly remember asking him to take the unit back and rebuild it for me, it had been a long time since the unit had been dismantled, this request was ignored, the replacement wheel arrived 1 or 2 days later, after refusing to pay the shipping cost of £25. After another load of trips too and from hospital, doctors, nurses, etc. finally, I got around to fitting the 'new' motor, albeit some time later. Read and re-read the supplied manual several times The rebuild: Started out full of promise, rebuilt the unit in around 2 hours (took my time) Powered the unit up after fitting the very tight side panels, all the lights worked.The unit only works when it is moved 45 degrees to left or right. contacted supplier again, new board sent out - refitted same issue. Emails sent to king song 5x - Number of responses Zero Will post more images later for those of you who want to see in more details what $1005 buys you. To be continued.....
  4. Hi all, Purchased King song 14c (800w) from Wheelgo late 2015, without warning the axle cracked approximately 3 months later. Unfortunately Wheelgo no longer trade from the UK, Jason was kind enough to send me the complete service manual, but unfortunately his suggestion to 'hammer it back' was never going to work. Dispite a number of emails to http://www.szkingsong.com/ they do not appear to be able to reply. Cost £895 Broken axle 3 months later cost/ time = £298 a month. I am also lucky enough to own an ips and ninebot, had no issues with these units. Liam
×
×
  • Create New...