Jump to content

Ziiten

Full Members
 • Content Count

  439
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

199 Excellent

About Ziiten

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 • EUC
  Z10

Recent Profile Visitors

483 profile views
 1. Mullon vähän sama ongelma kuin sulla; ei oikein osaa päättää kumpi noista olis paree. Alan ehkä kallistumaan Nikolaan. Ehkä.
 2. Tere tulemast. Et todellakaan ole ainoa.
 3. Mä olisin teoriassa kiinnostunut, mut pitäis olla pyörä, jolla pääsee helposti 1oo km, mielellään 15o. Eli tyyliin se 3kWh monsteri. Kamaa en ottais mukaan muuta kuin just ne laturit, hammasharjan ja kännykän (toimii mulla myös maksukorttina). Ehkä matkan vois dokumentoida jollain Gopro Maxilla. Mut kuka jaksaa editoida siitä katselukelpoisen klipin. Helsinki-Nuorgam? 13oo km
 4. Juu ei, mutta tällaisia kiinavehkeitä (suoraan) ostaessaan kuluttaja toimii omalla vastuullaan. Eli jos pyörä polttaa talon, niin ei kannata paljon huudella viranomaisia apuun - tai no ehkä palokunta sentään tulee paikalle kuitenkin.
 5. Usein näin on, muttei välttämättä: https://ec.europa.eu/growth/single-market/goods/building-blocks/notified-bodies_en Eli jotkut tuoteryhmät kuten lelut, radiolaitteet, vedenkeittimet, painelaitteet, jne vaatii ulkopuolisen tahon, mutta ykspyöräinen ei taida kuulua niihin. Suomessa mm. Inspecta SGS Fimko ovat tällaisia tarkastuslaitoksia.
 6. Tämä tuskin suojaa korvausvastuun osalta.
 7. Noi tulee siis Kiinasta suoraan Suomeen? Asiakas joutunee tällöin todennäköisesti maksamaan tullin + alv eli n. 3o% hinnan päälle. Minkälainen vastuu on jälleenmyyjällä (maahantuoja), jos asiakas lataa ja vaikka polttaa kämppänsä. Muistelen vain sitä Jari Komulaisen tapausta, jossa hän toi lyijyakkuisia sähköpyöriä Suomeen. Jonkun talo paloi, ja katsoivat että latauksessa ollut pyörä oli palon syttymissyy, vaikka lienee erittäin epätodennäköistä, että lyijyakku syttyis tuleen ladattaessa, toisin kuin litiumakku. Komulaiselle tuli satojen tuhansien eurojen korvausvastuu palaneesta talosta - puhumattakaan mitä seurauksia tulisi, jos tulee kuolonuhreja, mitä ei tässä tapauksessa ollut. Ja noilla ykspyörillä tuskin on mitään oikeita CE-todistuksia, eikä niillle todennäköisesti sellaista saisikaan ikinä. Direktiivi 2o14/35/EU ja tuosta erityisesti artikla 8. Dir. 2 artikla kohta 5: ’maahantuojalla’ tarkoitetaan unioniin sijoittautunutta luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka saattaa kolmannesta maasta tuodun sähkölaitteen unionin markkinoille; Em. direktiivi Suomen sähköturvallisuuslakiin transponoituna.
 8. Gotway-palstalla Afeez Kay oli postannut näköjään videonpätkän, jossa se demoaa 21700-kennoista Nikola plussaa. Sellainen vois olla sweet; josko tulis kohta kauppoihin.
 9. Sitähän tässä just yritetään estää - kaamosmasennusta
 10. Gotwayn fb-sivuilla on kromattu pinkki ja kultainen MSX. Toi pinkki vois olla aika siisti. Ja siihen vielä se 3ooo Wh akku
 11. Mä ajattelin et lähinnä hammasharja ja lompakko ja ehkä joku sadeasu tai viitta.
 12. Ykspyörällä ei voi kauhean paljon kamaa mukana, ainakin selkeesti vähemmän kuin fillarilla. Tyyliin joku reppu selkään.
 13. OT-lukuvinkki: Tän päivän nettiversiohesarissa juttu Arttu Stenbergistä. Esim. se 360 stuntti on kyl aika posketon.
×
×
 • Create New...