Jump to content

thwil

Full Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thwil

  1. thwil

    Dropped MCM4 in a pond

    So I let it a couple of days to dry with the side covers open. Assembled it today and took it for a spin. Rides better than new, pretty smooth without all that dirt that used to be on and in it. Heh and I was afraid of taking it out in a rain. Thanks everybody for the hints!
  2. thwil

    Dropped MCM4 in a pond

    Okay, figured it out. Turns out there are two strips of double-sided tape on each side, so brutal prying apart is a required procedure. Pffff. There was much less water than I was afraid there would be. I gave it a blow of canned air and will leave it to dry for a day or two.
  3. thwil

    Dropped MCM4 in a pond

    Well something is not the same about my wheel. I undo the top two screws but I cannot remove the side plate. Tried both sides.
  4. thwil

    Dropped MCM4 in a pond

    Oh, nice to have a reference video. Thanks!
  5. It's now pretty clean! It was under the water for a second or two, but it pretty boldly went where no wheel should go. It works just fine. It was not too far away from home but I rode around a few km slowly to see how it would behave. Everything seems to be in check. I guess the shell is like a bell volume, and the water simply didn't have the time to crawl deep inside. I'm not sure what to do. Just wait, or disassemble? I'm not keen on disassembling it really.
  6. thwil

    Gotway MCM4 HS or V3

    One thing MCM4 is not: light
  7. thwil

    Gotway MCM4 HS or V3

    I have a MCM4 HS 680Wh. I'm not very experienced, it's my first wheel and I use it for only about a month. It's for leisure in the park or out of the town, some muddy grass, roots, rubble, mild offroad. During this period, I charged it 3 times in total. If you have questions about my wheel, I'll try to answer.
  8. First wheel? It took me 1 week to just learn to go in a wavy line, 1 week more to learn to command my own direction.
  9. thwil

    Gotway charging ritual

    Okay I thought my wheel is relatively recent, but I guess it's not recent enough.
  10. thwil

    Gotway charging ritual

    The only problem with Speedyfeet videos is that there are too many of them. I think I remember seeing something about this before having bought the wheel, but finding it now doesn't seem possible. Anyway, I think the procedure is established and that's fine. The only thing that I don't agree upon is that "I'm doing it wrong". It's entirely a manufacturer's responsibility to make such essential things foolproof.
  11. thwil

    Gotway charging ritual

    I see, that's enlightening. Thanks everybody for such detailed replies! BTW, did anyone try to reverse engineer the charging circuits? Or would it be too damaging for Gotway's reputation to have them published? In this case, I interpret my situation as such: Sparks + Green Led when charger is off equals No Protection Diode (¿¿wtf Gotway??). Therefore, first charger to the wall, next three-prong to the wheel.
  12. thwil

    Gotway charging ritual

    Interesting. The manual that I was able to find says this, verbatim:
  13. The manual makes a point about a specific order of connections when charging a wheel. I have MCM4 HS but I suppose most Gotways should be nearly the same in this regard. The order is: To charge: * Connect the three-prong connector to the wheel * Plug the charger to the wall socket After having finished charging: * Disconnect the three prong from the wheel * Unplug the charger from the wall socket Is this the ritual other Gotway shamans observe? I ask because even though I'm ready to accept this nonsense for the sake of preservation of an expensive piece of equipment, I don't like how too much seems to be dependent on a completely arbitrary order that's very easy to mess up. What makes me especially worried: * When I start charging and connect the three-prong connector, there are sparks flying. I'm having a hard time accepting this as normal. * Until I plug the charger in the wall, its LED shows up as green. It's not a problem per se, but I think it's an indicator of a bad electric design. So, should I worry more than usual about this or is this just how those things are?
  14. It was a day of nonstop drizzle today. I also simply duct taped the ports and went out riding. That seems to be the way to do it then.
  15. If the place where I live had a local language, we would have had about 40 different words for different kinds of rain. The ports (charging and usb) have covers, and even though mine are not really holding too well and slip off easily, that's a relatively simple fix. However I'm really worried about the power button. It does not look to be particularly weather-proof. So what's a typical experience about riding with the elements? A light drizzle? Light to medium showers? Raining dogs? The manual only mentions puddles specifically: they should be not thicker than 5cm.
  16. @Pasi thanks, that seems to be the one I've got. Should it display battery charge, or is it "normal" that it shows 0% ? Edit: update: after waiting for a while and randomly tapping the screen (not sure if relevant) it finally displayed charge. I guess this willl have to make do.
  17. Ok, I found one app that connects to my wheel. I'm not sure how to describe it, but the .apk is about 2MB in size, as opposed to 38MB apk that I used to find before. I only tried it briefly at home so far. What worries me is that it shows battery charge 0%. The battery is definitely charged and for me battery monitoring is probably the best value the app can give. This is rather disappointing..
  18. Hi, New Gotway user here. My phone is Nexus 6p. The system settings sees the wheel but refuses to pair. I heard that's normal. I have tried two apps: one is GotWay.apk from kebye.com. This one shows a splash screen, then another screen saying 2.0, New something, Blabla, and gets permanently stuck there. Another one is called Gotway_4.0_Dual_English_Chinese, which I downloaded from this forum. It requires manual pairing and thus seems to be incompatible with MCM4. What am I doing wrong? How important is the app anyway? Thanks for the help!
×
×
  • Create New...