Jump to content

Scatcat

Full Members
 • Content count

  1,125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Scatcat last won the day on October 14 2017

Scatcat had the most liked content!

Community Reputation

1,770 Excellent

5 Followers

About Scatcat

 • Rank
  Veteran Member
 • Birthday 10/04/1966

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Gothenburg, Sweden
 • Interests
  Computers, Sci-fi reading, EUC, Vaping

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Scatcat

  UK police wanting to contact me

  The situation in the UK seems frustrating as h-ll.
 2. Scatcat

  My GT16 V2 does not start (water problem)

  @Yi Chen is a bit of a special case. The man is conscientious to a fault. He really tries to do his best for the customer.
 3. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Åker från fjärde lång till Mölndal/Sisjön på morgonen, sen hem på eftermiddagen. Tyvärr är det i rusningstrafik, så det är lite för mycket konkurrens om utrymmet för att kunna ta ut svängarna.
 4. Scatcat

  Monster 100v with 2500Wh Battery?

  If it wasn't so bloody expensive, I would already have gotten one!
 5. Scatcat

  Monster 100v with 2500Wh Battery?

  Right now I’m vacillating between msuper x, monster 100v or staying patient for another month or two to see what happens next. Has there ever been a better illustration of the saying "when it rains it pours"?
 6. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Tror inte man får köra elfordon i Botaniska...
 7. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Slottskogen överhuvudtaget är prima nöje att åka omkring i. Man får passa sig bara, så att man inte kör på någon.
 8. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Man får ju nästan ont i käkarna av att åka omkring i Göteborg: Hål och sprickor i asfalten nästan överallt och där någon fått idén att laga skadorna, så är lagningen så usel att man får en flygtur av guppet... För att inte tala om hur roligt det är att korsa spårvagnsspår, där asfalten/betongen runt spåret vittrat sönder så att det är som rena diket...
 9. Scatcat

  WheelLog Android App

  Yeah, but my watch is version 1, a bloody Sony Smartwatch 3... So I'm happy if I can use it at all. But I ordered a pebble on ebay, let's hope I get it in time to use the app-store, or that the rebble.io app-store takes over without friction... Let's just say I positively hate digging out the phone to check such vitals as battery and speed while driving.
 10. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Variation är tricket. Häromdagen, så hade jag bråttom hem och lät bli att variera mig. Typ femhundra meter hemifrån, så får jag tamejf** kramp i ena vaden, för att jag kört över trasig asfalt med lite för låsta ben och vänsterfoten ett par centimeter för långt bak... Det händer inte så ofta, som tur är. Men när sånt händer så får man ta det jäkligt lugnt, annars slutar det med att man står på näsan. KAN förresten våra förbaskade kommunpolitiker sluta gräva ner tåg i marken och ägna lite energi åt att göra cykelstråken till något annat än en dödsfälla? Jag skulle bli tacksam!
 11. Scatcat

  WheelLog Android App

  This has probably been asked before, but why isn't Google Wear OS not supported? Pebble and Tizen are, but my android watch ain't. I suppose there is a reason, I'm curious what it is?
 12. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Kanske har du råkat ut för det som Tai Chi-instruktörer varnar att man inte skall göra? Det är lätt att "låsa" sina knän, för att det känns bekvämt en stund. Då blir de nästan lika stumma som om man står med raka ben. Dessutom sliter man hårt på muskler och leder om de blir för statiska. Jag kör aldrig med raka ben, det räckte med ett oväntat gupp för att jag skulle inse att det är bästa sättet att säga hejdå till benhinnor och menisker. Det jag gör är att försöka variera hur djupt jag sjunker ner och att undvika att låsa benen i möjligaste mån. Jag varierar både hur hårt jag kniper hjulet med knäna och min ställning i största allmänhet. En annan sak som är bra att göra, när man har plats, är carving. Genom att inte åka rakt utan mjuk slalom, så minskar den statiska belastningen och ersätts med en dynamisk. Jag vet inte hur gammal du är @Yffisch, men jag fyller 52, så jag tar inget för givet längre. En god vän till mig som är jämngammal och springer fyra-fem mil i veckan, konstaterade kallt att han numera måste varva löpningen med gym. Jag tränar på crosstrainer och löpband två till tre gånger per vecka, dels för att gå ner i vikt, dels för att öka styrkan i benen och bålen. Får du ont skall du nog pausa några dagar, men om du inte gymmar, så ta långa, raska promenader istället. Musklerna behöver arbeta. Sen behöver man någon dags paus då och då, så att kroppen kan återhämta sig. Pausa inte för länge bara, för det går fort att tappa styrkan man byggt upp. BTW: Jag körde nog för fort redan innan jag skaffade MC-jackan. Den köpte jag mest för att ha mina skydd samlade så att de går fort att sätta på. Jackan har skydd för rygg, axlar och armbågar, så med den på är det bara knän och handleder som behöver separata skydd (hjälmen räknar jag som självklar). Jag har knäskydd med krokspännen, så jag slipper ta av mig skorna eller fumla med kardborreband. De jobbigaste skydden är mina Flexmeter handledsskydd, men det får jag ta. De skydd jag blivit tvungen att "använda" är armbåge, knän och handleder. Utan de skydden skulle jag gjort mig riktigt illa vid ett par tillfällen. Jag fick skrota ett par knäskydd, som gick sönder efter en smäll. Men hellre dem än knäskålarna...
 13. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Jag försöker faktiskt att inte köra fortare än att jag har marginal.
 14. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Spana efter en fartdåre på en blå GT16 med MC-jacka och Switchbladehjälm... 😎
 15. Scatcat

  Sverige - Uppsala, Bålsta, Stockholm

  Jag kör varje måndag till torsdag tur och retur Masthuggstorget -> Haga -> Vasagatan -> Södra vägen -> Mölndalsvägen -> Krokslätts torg. På fredagar är det Masthuggstorget -> Järnbrott -> Sisjö industriområde som gäller... Snitt hastighet brukar ligga runt 25 knyck, är det tomt på rakorna så hamnar jag runt 38-40 kmh. Är det folk runt mig så håller jag mig lite coolare med hastigheten för att inte skrämma skiten ur nån, eller riskera att dundra in i någon klantig cyklist som inte har vett nog att knyta skorna utan skriven instruktion.
×