Jump to content

melodrama

Full Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by melodrama

 1. - Direct sight from phone to wheel => no affect - Wifi disabled => no affect .. I have another android phone available but I'm not using that daily.. => I have to forget wheellog and use IM SCV instead.
 2. Howdy, I get about 5-10 connection lost messages per minute with the combination OnePlus 5 (OxygenOS 9.0.7) + wheellog (version 2.0.31) + v5f (latest FW: 1.3.506), is that normal ? Sometimes the connection lost interruptions are very short, sometimes these interruptions takes longer time. IM SCV app seems to work without any connection problems. I have disabled the battery optimization, no help. Any advice how I can solve this issue ?
 3. Ok, kiitokset, latasin sokkona Google Play-kaupan version, se ei näytä pelittävän V5F:n kanssa.. Täytyy kokeilla versiota, joka löytyy tuon sun linkin takaa. Kävin sitten ajelemassa 5-7km lenkuran tuolla mun uudella härvelillä; vähän huteraa oli ajelu kun pelkkien V-kulmassa olevien pedaalien varassa joutui kurvailemaan, en siis saanut jaloilla kovin järkevästi nojattua tuon sorjan V5F:n runkoa vasten.. Ja jalat väsyivät yllättävän paljon, täytyy katsoa, pitääkö lähteä enemmänkin modaamaan pedaaleja ja lisäilemään tukifyllejä. Mulla oli jalassa tosi ohuet "paljasjalkakengät", joka sekin voi vaikuttaa asiaan. No, nämä ovat ihan korjattavissa olevia asioita.
 4. Eli Wheellog ilmeisesti pelittää hyvin IM-EUC.eiden kanssa ? => Pitänee asennella puhelimeen, on ilmeisesti Inmotionin omaa softaa parempi monitoroida ajonaikaisia tapahtumia. Eteisen kokeilussa pyörä tuntui kiikkerältä; saattaa toi 35 PSI.tä olla liikaa, mutta toisaalta tuo on ainakin osittain tottumiskysymys (lue: tasapainon puutetta).
 5. Vihdoinkin tuli tänään gearbestiltä IM V5F kotio asti; tilaus laitettiin sisälle 14.6, 22.6 lähti tilaus (Kiinasta?) eteenpäin.. Eli mun tapauksessa aikaa vierähti se 40-50 päivää kaikkinensa. Maksoin gearbestille sen alkusumman, jonka jälkeen ei tullut muita laskuja/kuluja enään. Sain kiinnitettyä härveliin trollit ja mudguardit, akussa oli tehtaan jäljiltä jerkkua ~65%, joten vähän päälle tunnissa sain tuolla 84V/1,5A laturilla akun täyteen. Renkaassa paineita tehtaan/reissun jäljilta 20 PSI => pumppailin lisää 35 PSI:hin, voipi olla mun 65kg:lle liikaa, vähennellään tarvittaessa, resettinappikin löytyi, Android apin sain toimimaan, kalibroinnin tekoa sai ihmetellä aikas pitkään, USA:n IM V10f kalibrointiohjeilla selvittiin tuosta.. Inmotionin apin mukaan EUC:n sisuksissa pitäisi olla viimeisin firmis. Eli nyt pitäs olla V5F valmiina huomista koeponnistusta varten.. Tuleeko teille konkareille vielä mieleen jotain, jota voisi vielä tsekkailla/tarkistaa ennen tyypityksiä ?
 6. OK, kiitokset tiedosta, tarvinnee itsekin kokeilla tuota Gooppia sisuskumisuojaukseen.
 7. Plääh.. Odottavan aika on pitkä; tuo V5F on edelleen vasta matkalla gearbestilta, tein tilauksen 14.6, 22.6 lähti tilaus liikkeelle ja 12.7 siitä luotiin UPS:n rahtikirja, sen jälkeen päivityksiä kuljetuksen etenemiseen on tullut 0 kpl. Eli ainakaan näin kesäaikaan paketit eivät hirveen rivakasti gearbestiltä tilatessa liiku; tosin tämä hitailuriski oli jo tiedossa tilausta tehdessä. X3:lla pakittelut sujuvat jo sen verran hyvin, että tämä EUC alkaa olla mun osalta tehnyt sille asetetut tehtävänsä. Tässäkin mielessä tuo V5F saisi alkaa pikkuhiljaa ilmestymään kotinurkkiin. Sitten varsinaiset utelut ja kyselyt seuraavista aiheista: Mitä litkuja olette käyttäneet ja mitkä "Suomivaihtoehdot" ovat hyväksi havaitut ? Mä kokeilin laittaa X3:n sisärenkaan sisään tubeless-renkaille tarkoitettua Zefalia, vähän tuntui siltä, ettei ollut ihan optimia tähän tarkoitukseen, tosin sisärenkaan viiltokin oli niin iso, ettei siihen litkut välttämättä olisi muutenkaan tehonneet. Tubeless-maastorenkaan sisuksissa toi Zefal tuntuu toimivan ihan hyvin. Samaten pyöräpaikat ei tuossa X3-renkaan korjauksessa auttaneet, sisäkumi vuoti kahdesta paikkausyrityksestä huolimatta. Nyt X3:ssa on kokonaan uusi sisäkumi, vuodot loppuivat tähän. Toinen utelu liittyy EUC-pedaaleihin: Onko teidän tietoonne vielä kantautunut, että onko kukaan modannut EUC-pedaaleiksi samantyyppistä "ruuvinastoitusta", joita on käytössä MTB-pyörien flat-pedaaleiksi ? Ohessa videopätkä MTB-pedaalivaihtoehdoista: => innokkaana ja ahkerana pyöräilijänä olen huomannut, että tällaiset pedaalit toimivat hyvin kesät talvet, ovat kestäviä ja kenkä ei lipsu pedaalista pois mutaisemmissakaan tai jäisemmissä olosuhteissa, olettaisin vastaavan rakenteen toimivan EUC-härveleissä myös, jokin tommonen pohjasta avoin komposiitti-ruuvi-yhdistelmä pedaalina voisi olla toimiva.
 8. Jep jep, toi KS 16X on itselläkin vähintäänkin vakavan tarkkailun alla; kohta on ollut kuukauden matkalla IM V5F gearbest-ostos, saas nähä, saanko tuota kätösiini ennen kesälomien loppumista. V5F-ajelujen perusteella täytyy tuumailla, laittaako pätäkkää kunnolla kehiin ja ostelee jonkin selkeesti pidempään matkantekoon kykenevän 1-pyöräajokin. Toistaiseksi on ajeltu/treenailtu tuolla AirWheel X3:lla, sisäkumiin tuli toissa viikolla niin iso viilto/halkio, ettei siinä näköjään paikat pysy; paikat venyvät ja viiltokohta alkaa vuotamaan, kun laittaa renkaaseen yhtään enempi painetta; reipas litkujen lisäyskään ei auttanut. Uuden sisägummin tilasin electricunicycles.eu:sta, se pitäs saada kotio ensi viikon alussa. Pakittelut sujuu jo kohtuullisesti; 180 asteen kurvailut kumpaankin suuntaan, suoraan pakittelut ja suunnanvaihdot onnistuvat kohtuu hyvällä prosentilla; taaksepäin katselussa pakitellessa on vielä opettelua. => Airwheel alkaa jo siis olla palvelusaikansa ehtoo puolella, sille asettamani tavoitteet ja käyttötarkoitus alkavat olla täytetyt. V5F :ssä on saman kokoinen rengas, joten hyppäyksen uuteen vempaimeen en usko olevan hurjan.
 9. Laitetaas tännekin tarjolle nettikauppa, josta itsellä hyvä kokemus, täällä näytti olevan tarjolla paljon alamäkipyöräilykypäriä hintahaarukassa 89€-300€. Ostin tuolta pari kuukautta sitten Lezynen jalkapumpun, toimituskulut suomeen vajaat 6€, taisi tulla tänne vähän päälle viikossa. Suora linkki kypäriin tässä: https://www.sportokay.com/fi_en/alle/bike/bikehelme/downhill-freeride.html#p=1 Jos päädyn leukasuojattua kypärää hankkimaan, tämä saattaa olla ainakin itselle potentiaalinen paikka sen hankkimiselle. Polvi- ja kyynärsuojiakin tuolla näytti olevan tarjolla aika kattava valikoima.
 10. .. nää pyöräilypuolen mallit satasen hintaluokassa sattuivat motonetin listoilta silmiin: https://www.motonet.fi/fi/tuote/4501068/Lazer-Phoenix--matte-black-pyorailykypara-58-60-cm https://www.motonet.fi/fi/tuote/4500490/Fox-Rampage-Race-pyorailykypara-valkoinenmusta https://www.motonet.fi/fi/tuote/4500306/Fox-Rampage-Comp-Creo-pyorailykypara-valkoinenkeltainen-S Bellin MIPS-potat olivat sitten päälle 200€ .. Osa noista yllä olevista on jo myyty loppuun, varmaan jossain välissä tullee taas lisää tarjouksia, aika isohkot hinnanalennukset ovh-hintoihin nähden noissa jossain kypärissä oli, motocross-puolelta löytyi luokkaa 150€ hinnoissa olevia vähän vastaavan näköisiä kypäriä, niiden painosta ja ilmavuudesta ei ole tietoa. Nopealla otannalla ulkomailta tutkailtuna vastaavat kypärät eivät olleet huikean paljon halvempia.
 11. Oma kaatuiluhistoria pyörillä ja sillä kiinaihme-oneewheel-härvelillä pienillä nopeuksilla (max 15km/h) perusteella järkevä minimisuojaus on mun spekseillä polvisuojat, kyynärsuojat, käteen hanskat ja kämmenpuolelle reilummin kangasta tai "jarrupalaa", potta päähän, takaraivolleen jos kaatuu, niin takaraivon peittävä malli suotava.. Ja kun nyt on katsellut näitä EUC-eteenpäin-kaatuiluita cutoff-tilanteissa, niin naaman/leuan peittävä kypärä lienee järkiostos. Näillä uskoisin pärjäävän aika hyvin pienemmissä nopeuksissa (alta 20km/h ?) Konalan Motonet on mun kämpän lähiliike, jossa kohtuullinen valikoima tarjolla pyörä- ja motocross-suojia .. ja joita pääsee kokeilemaankin, ainakin sopivan oloisia kypäriä tuolla olis tarjolla halvimmillaan n. 100€ hintaan. Rannesuojat joutuu hankkimaan muualta..
 12. No, noiden urheiluliikkeidenkin (Intersport, XXL, Budgetsport) vastaava tarjonta ja osaaminen ei välttämättä paljoa Prisma-tasosta eroa => Täytyy kysellä ja käydä itse kokeilemassa, noi Prisman suojat olivat valmispakkauksessa, joten niitä ei päässyt kokeilemaan ennen ostoa, tosin ei ne hurjasti maksaneet.. Mutta varma on, ettei noi paikallaan pysy, jos kovemmassa vauhdissa kaatuu ja liukuu.. => alamäkipyöräilypuolelta saattas löytyä ne toimivimmat suojat jos ei ihan prätkätasolle lähde sotahaarniskoja hommailemaan.
 13. Suojien päivitys taitaa olla itselläkin edessä; tällä hetkellä käytössäni ovat Prisman hyllystä löytyneet halvat "skeittisuojat", niiden toimivuutta en vielä onneksi ole joutunut käytännössä testaamaan, mutta tuntuvat pyörivän jaloissa ja käsissä aika lailla, jämäkämmät ja housujen/paitojen päälle vedettävät suojat siis hakusessa, hyviä vinkkejä otetaan vastaan; ranne/käsisuojia varmaan katselen sillä speksillä, että ne soveltuisivat lumilautailuun myös.
 14. Kiitoksia tyypityksistä, parkkiksella oli sen verran ruuhkaa ja autoja, etten oikeen uskaltanut kokeilla/harjoitella teidän isompirenkaisemmilla vempaimilla; ei oikeen kylmiltään irronnut autojen seassa noin pienessä tilassa kurvailut, siksi en uskaltanut Univehkeen V8.lla teidän mukaan lähteä; tarttee pohjille varmaan 10-15min ajelua ja totuttelua tilavammassa paikassa. Mutta kiva nähdä teitä livenäkin. Kaivelin intterneteistä esille tuon mun onewheel+ XR:n speksejä, sivuplee: Huippunopeus: 30km/h Paino: 12,5 kg Range: 19-29km Moottori: 750W Hypercore hub motor Akku: Nickel Manganese Cobalt Oxide (NMC) 324Wh 63V Rengas: 11.5×6.5-6 Vega
 15. Näyttää siltä, että ainakin osa teistä on kolunnut näitä maisemia enemmänkin, itselle tuli positiivisena yllätyksenä vuoden 2014 alussa tänne muutettuani, kuinka hyvät maastopyöräilymahdollisuudet täällä on. Sen verran ovat huomisen tuuliennusteet muuttuneet, että saatan pelmahtaa tuon mun onewheelin kanssa lähtöpaikalle, eli tyypityksiä tuolle munkin laitokselle on halukkaille tarjolla. Sain toissa päivänä korjattua tuon mun X3:n renkaan reiän; sisäkumi oli asennettu ruttuun ja siihen oli tullut kohtuu iso viiltohaava. Paikkauksen jälkeen laitoin renkaaseen reilusti painetta (50PSI) => Pyörästä tuli todella kiikkerä ja oli aivan mahdoton ajaa hitaasti tai tehdä suunnanvaihtoja. Suosituspaineilla homma taas alkoi sujua. Ja kysymys teille konkareille, löytyykö noissa isommissakin univehkeissä aina sisäkumi ja käytättekö litkuja renkaan sisällä ?
 16. No nyt ootte tulossa aivan huudeille, kämppään nääs täällä Hasselbackenissa => En tiedä, kuinka hyvin tunnette näitä seutuja, joten tässä olis yksi hauska tärppi, jonka kävin kiertämässä mun onewheelilla viime viikonloppuna: => Merkkasin punaisella tuon luontopolun, joka kannattaa käydä kiertämässä ja sinisellä teidän lähtöpaikan huoltiksen.. Lammaslampi on kuvan keskellä. .. edit: eiku se teidän Nesteen huoltis onkin pohjoisempana, yllä korjattu kuva.
 17. Täytynee skipata, lupailee sunnuntai-ip:ksi kevyttä lounaistuulta => leijasurffimaan Lauttasaareen siis..
 18. Mulla on Pitkäjärven itäpäähän matkaa kämpiltä 2 km linnuntietä, joten Pitkis on tullut aika useaan kierreltyä normi- ja maastopyörällä. Vielä ei löydy varastosta ajokkia, jolla voisin Pitkistä kiertää, eli enpä vielä liity joukkoonne. Polkuvinkkinä Pitkäjärven eteläpuolella kannattaa ajella kokoajan mahdollisimman lähellä Pitkäjärven rantoja; Laaksolahden urheilukenttien kohdalta lähtee länteen päin hyvät hiekkaiset pyörä- ja lenkkipolut, joita on kiva ajella => Laaksolahden urheilukenttä voi itseasiassa olla aika hyvä starttipaikkakin teidän reissulle, sinne päässee kohtuu järkevästi julkisillakin. Kuukkelin satelliittimapsista näkyy hyvin noi hiekkapolut, kannattanee kuikuilla niitä välillä, jos ajelette ohi, kaikkia hyviä reittejä ei tuolta ihan ensimmäisellä yrittämällä välttämättä bongaa ilman karttaa.:)
 19. taitaa olla helppo operaatio => sisäkumi löytyy ja kuoren saa irti vähällä vaivalla, pelkäsin, että toi on jokin tubeless-rengas, jonka kanssa olisi ollut enemmän ongelmissa. Eiköhän toi saada pelikuntoon vielä tänään.
 20. Jahans, tuli eka sähkö-uni-välinerikko; just äsken meni X3:n kumi puhki, saas nähä, kuinka hankala korjausoperaatiosta tulee ja kuinka pitkään ajelut on sluut => intternetti auki ja ohjeita etsimään.
 21. Se olisikin liian reilua, että sähkölaitevalmistajat ilmoittaisivat, kuinka monta wattituntia akuista on oikeasti käytössä (mieluusti vielä ympäristölämpötilan funktiona), laitoin tarkoituksella tähän termin sähkölaitevalmistajat; tuntuu järjestään olevan sama linja kaikissa sähköllä ja akulla liikkuvissa vimpaimissa, akun kapasiteetti ja range on ilmoitettu "hieman yläkanttiin". Pidemmässä juoksussa valmistajat pissii tässä omiin housuihin/aamiaismuroihin, kun loppukäyttäjät eivät saakaan sellaista suorituskykyä tarjolle kuin ovat olettaneet. Tällä tempulla saa ehkä sen ekan laitteen myytyä, mutta ei ehkä enään sitä toista. Näyttäs vähän siltä, että jos jakaa kahdella mainospuheissa ilmoitetut ranget, niin aletaan olla oikealla hehtaarilla.
 22. Itse päädyin vastaavassa tuumailussa siihen, että en vielä tässä vaiheessa laita näihin univehkeisiin kiinni rahaa useaa tuhatlappusta; tuolla aika lussulla Airwheel X3.lla treenailen parkkiksella perusajeluita ja gearbestistä laitoin IM V5f härvelin tilaten; yllä olevalla laskukaavalla uskoisin sen 320Wh akun riittävän mun 15km eestaas olevaan duunimatkaan, painan 65kg. Gearbestin härveli oli löytämistäni uusista vaihtoehdoista edukkain, mutta laitteen toimitusta kotiin asti saanee odotella aika pitkään (1-2kk saattaa aikaa mennä). Tolla lussulla X3.lla sain eilen ekaa kertaa kurvailtua takaperin 360 astetta, nyt alkaa taaksepäin pakittelut ja suunnanvaihdot onnistua, nyt yritetään saada taaksepäin ajelu ja kurvailut vakioitua niin että se alkaa oikeastikin sujua => tätä menoa tämä puoli on jo täysin hanskassa siinä vaiheessa kun toi V5F on kätösissä. KS 16X on myös ostoaikeissa, mutta ensin kuulostelen käyttökokemuksia ja katselen V5F-ajeluiden ohessa, kiinnostaako tämä e-univehkeily niin paljon, että satsaan tuon vajaan pari tonnia rahnua 16X.n osteluun.
 23. As a quite experienced power electronic designer I would say that Nikola's power MOSFET cooling design is very poor; fan is connected into other side of the heatsink where fresh air/airflow is really needed ! Fan should be located/positioned so that cool air/airflow is guided under the power MOSFET heatsink.. So it's not a big surprice that MOSFET's overheated too much.
 24. gearbest näyttäs tällä hetkellä 400€ hintaa tuolle V5f:lle.. Ja tosiaan tässä vaiheessa en vielä uskalla/aio laittaa isoja rahoja kiinni tähän harrasteeseen.. Joten toi sun ehdotelmas ninebotin ostamiseksi sulta pois kiinnostaa kovastikin; pääsisin heinäkuussa kesälomilla treenailemaan sillä ajelua... Millos tehdään kaupat ? ..:) Just äsken olin puolisen tuntia ajelemassa parkkiksella X3:lla; olis pitänyt alkaa treenaamaan tuota idlailua/suunnanvaihtoja ehkä jo vähän aiemmin; idlatessa/suunnavaihdoissa sai hyvin harjoiteltua pakituksessa tarvittavia korjausliikkeitä ja toistoja sai lyhyeen aikaan paljon, alkaa olla jo sillä hilkulla että taaksepäin ajelu alkaa vähäsen jo sujuakin.
 25. Udellaas vielä täältä ennenkuin teen peliliikkeitä vähän tehokkaamman unicyclen oston suhteen, eli onkos teillä kokemuksia gearbestin kautta ostosta ? Toimitusaika on pitkä, mutta siellä olis kohtuu edukkaasti tarjolla IM V5F mallia (vaikka joutuisi makselemaan tulleja), joka voisi olla mulle hyvä seuraava steppi; tykästyin tuohon kikkailu-tyyliseen treenailuun X3:lla sen verran, että tehokkaammalle, mutta ketterämmälle unicyclelle mulla olisi käyttöä, vaikka myöhemmin nopeampaa ja isompiakkuista laitetta hankkimaan päätyisinkin Noista teidän ehdottamista vaihtoehdoista KS-16X alkoi speksien ja videoiden valossa kiinnostamaan, se saattaisi olla sitten seuraava hankinta, mutta odottelen lisäarvosteluja, joita lienee saa odotella loppukesään (jostain olin katsovinani, että heinäkuun puolen välin jälkeen saattas alkaa ekojen pyörien toimitukset). Tätä vasten katselin, että toi V5F voisi olla 14 tuumaisena riittävän erilainen ja saisin sen ehkä heinäkuussa/elokuussa käyttöön, Gotwaylta ja KS:ltä en löytänyt yhtä edukasta 14 tuumaista vaihtoehtoa. Duunimatkaa mulla on 7km suuntaansa, toi V5F pitäs tuosta matkasta selvitä. Tää sitten jäisi mun kikkailupyöräksi, jos vielä syksyllä on intoa tuota KS-16X tai vastaavaa menopeliä hankkia. Toi Nikola ei kyllä netistä löytyneiden videopätkien perusteella vakuuttanut minua, KS-16X ensivaikutelma sen sijaan on aika hyvä. Mistäs muualta noita KS:iä kannattaa lähteä etsimään kuin aliexpressistä ? .. 6-7 tunnin X3 treenien jälkeen mulla ei pakitus hurjan hyvin vielä suju, mutta muutaman uudemman kerran olen saanut ajeltua aiempaa hallitummin 10-20m taaksepäin, toissa päivänä aloittelin eessuntaas-idlaukset, 2 edestakaista veivausta on tällä hetkellä ennätys => idlausta treenamalla ja suunnanvaihtojen välistä pakitusmatkaa kasvattamalla uskon taaksepäin ajelun alkavan sujua varmemmin.
×
×
 • Create New...