Jump to content

melodrama

Full Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About melodrama

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Location
  Southern Finland
 • EUC
  Airwheel X3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. As a quite experienced power electronic designer I would say that Nikola's power MOSFET cooling design is very poor; fan is connected into other side of the heatsink where fresh air/airflow is really needed ! Fan should be located/positioned so that cool air/airflow is guided under the power MOSFET heatsink.. So it's not a big surprice that MOSFET's overheated too much.
 2. gearbest näyttäs tällä hetkellä 400€ hintaa tuolle V5f:lle.. Ja tosiaan tässä vaiheessa en vielä uskalla/aio laittaa isoja rahoja kiinni tähän harrasteeseen.. Joten toi sun ehdotelmas ninebotin ostamiseksi sulta pois kiinnostaa kovastikin; pääsisin heinäkuussa kesälomilla treenailemaan sillä ajelua... Millos tehdään kaupat ? ..:) Just äsken olin puolisen tuntia ajelemassa parkkiksella X3:lla; olis pitänyt alkaa treenaamaan tuota idlailua/suunnanvaihtoja ehkä jo vähän aiemmin; idlatessa/suunnavaihdoissa sai hyvin harjoiteltua pakituksessa tarvittavia korjausliikkeitä ja toistoja sai lyhyeen aikaan paljon, alkaa olla jo sillä hilkulla että taaksepäin ajelu alkaa vähäsen jo sujuakin.
 3. Udellaas vielä täältä ennenkuin teen peliliikkeitä vähän tehokkaamman unicyclen oston suhteen, eli onkos teillä kokemuksia gearbestin kautta ostosta ? Toimitusaika on pitkä, mutta siellä olis kohtuu edukkaasti tarjolla IM V5F mallia (vaikka joutuisi makselemaan tulleja), joka voisi olla mulle hyvä seuraava steppi; tykästyin tuohon kikkailu-tyyliseen treenailuun X3:lla sen verran, että tehokkaammalle, mutta ketterämmälle unicyclelle mulla olisi käyttöä, vaikka myöhemmin nopeampaa ja isompiakkuista laitetta hankkimaan päätyisinkin Noista teidän ehdottamista vaihtoehdoista KS-16X alkoi speksien ja videoiden valossa kiinnostamaan, se saattaisi olla sitten seuraava hankinta, mutta odottelen lisäarvosteluja, joita lienee saa odotella loppukesään (jostain olin katsovinani, että heinäkuun puolen välin jälkeen saattas alkaa ekojen pyörien toimitukset). Tätä vasten katselin, että toi V5F voisi olla 14 tuumaisena riittävän erilainen ja saisin sen ehkä heinäkuussa/elokuussa käyttöön, Gotwaylta ja KS:ltä en löytänyt yhtä edukasta 14 tuumaista vaihtoehtoa. Duunimatkaa mulla on 7km suuntaansa, toi V5F pitäs tuosta matkasta selvitä. Tää sitten jäisi mun kikkailupyöräksi, jos vielä syksyllä on intoa tuota KS-16X tai vastaavaa menopeliä hankkia. Toi Nikola ei kyllä netistä löytyneiden videopätkien perusteella vakuuttanut minua, KS-16X ensivaikutelma sen sijaan on aika hyvä. Mistäs muualta noita KS:iä kannattaa lähteä etsimään kuin aliexpressistä ? .. 6-7 tunnin X3 treenien jälkeen mulla ei pakitus hurjan hyvin vielä suju, mutta muutaman uudemman kerran olen saanut ajeltua aiempaa hallitummin 10-20m taaksepäin, toissa päivänä aloittelin eessuntaas-idlaukset, 2 edestakaista veivausta on tällä hetkellä ennätys => idlausta treenamalla ja suunnanvaihtojen välistä pakitusmatkaa kasvattamalla uskon taaksepäin ajelun alkavan sujua varmemmin.
 4. Alku aina hankalaa; pakittamiseen liittyvää jännäilyä saa aika paljon vähennettyä sillä, että aloittaa pakittelut ihan mateluvauhdilla ja ei odota nopeaa edistymistä; eteenpäin opin ajamaan manuaali-1-pyöräpohjilla siedettävästi 15-25 minuutissa; pakitusta on nyt treenattu lähemmäs 3 tuntia putkeen.. Manuaaliversiolla ei pakitus onnistu multa vielä alkuunsakaan, ainoastaan seinää vasten olen kelannut ja ehkä 1-2 täyttä poljinkierrosta olen pystynyt ilman seinätukea ajelemaan. Kyllä tässä vielä muutama tunti varmaan menee ennenkuin aivot alkaa oppia käskyttämään vartaloa pakituksessa oikein. Mulla on 0 minuuttia ajokokemusta raskaammista ajolaitteista, joten en osaa sanoa, kuinka helppoa niillä on ajella todella hitaasti, X3 on kevyempänä varmaan tässä suhteessa helpommin ja/tai vähemmillä ohjausliikkeillä hallittavissa. Sen mitä olen intterneteistä katsellut unicycle-pakitusvideoita, niin ajelevat minusta treenivaiheessa takaperin aivan liian kovaa => lisää kaatumisriskiä. Hitaasti ajelu on hankalampaa ja vaatii parempaa tasapainoa, mutta on varmasti turvallisempi tapa opetella. .. Mutta on tää sähköhärvelillä ajon opettelu "hieman" helpompaa kuin tuon manuaaliversion kanssa treenailu; itsepoljettavaa versiota mun piti harjoitella lähemmäs 30 tuntia ennenkuin opin ajamaan yli 30m, silloinkin startti tapahtui tuelta, tuohon 10h ajotiimaa lisää, niin opin mounttaamaan ilman tukea, vielä 5-10h tuntia ajelua lisää, jotta alamäkeen jarruttelut ja käännökset alkoivat sujua. Tästä sai kyllä selkeesti hyvät pohjat X3 treenailuun; nyt sovellan aiemmin hyviksi havaittuja treenimetodeja X3.n käskyttämiseen.
 5. Jep, oli tuon insidentin tapahtuessa onewheel-ajellessakin potta päässä, ennen 1-pyöräpakkitreenejä päivitin pyöräilykypärän maastopyöräilyyn tarkoitettuun MIPS-versioon, jossa takaraivo hyvin suojattu, kyynärpää- , polvi- ja pohjesuojat päällä ja hanskat käsissä, näillä mennään näin aluksi, tosin nyt kun on vähän juttuja kuunnellut, niin kypärässä naama- & leukasuojakin voisi olla kova sana. 4 tuntia X3:lla ajelua/treeniä on nyt takana, äsken tuli kiemurreltua taaksepäin maksimissaan n. 20m, ehkä muutaman treenitunnin kuluttua päästä kuuluu "klik" ja taaksepäin ajelu suoraan alkaa sujumaan; pyrin pitämään vauhdit pakittaessa hyvin maltillisina, jottei taaksepäin kaatumisia tulisi, toistaiseksi olen onnistunut ne välttämään. En ole tuolla X3:lla tehnyt yhtään pidempää ajelua (no ei sen akulla kovin pitkälle pääsiskään, mun painolla varmaan 7km on jo maksimit), olen keskittynyt opettelemaan ajokin hallintaa kodin lähistön teollisuusalueen isolla, tyhjällä parkkiksella. Tavoite mulla on saavuttaa tällä X3:lla hyvä ajoneuvon hallinta ennenkuin mahdollisesti hankin tehokkaampaa vempainta jalkojen alle
 6. Jahans, nyt moderator-tsekki on poissa..
 7. Jep, hauska vempain onewheel on ja eri tavalla vaarallinen, mulla oli kolmisen viikkoa sitten ajossa tuon Onewheelin kiinakopio (Trotter), jolla pannutin nosedivenä hiekkatiellä. Systeemi vaan päätti tiltata kesken ajon, veto loppui kesken ja kaaduin menokylki (vasen) edellä tielle, otin kaatumisen vastaan käsin, käytännössä suurimman osan kropan painosta vasurikädellä sillä seurauksella, että vasen olkapää muljahti pois paikoiltaan. Alta minuutissa tosta tilanteesta sain olkapään takas paikoilleen puun oksassa roikkumalla. Kaikeksi onneksi vasurille ei sitten tullut pahempia vaurioita, käsi ei edes turvonnut tai ollut hurjan kipeäkään, parit lihakset/jänteet vaan taisi venähtää, nyt jo täysin toimintakelpoinen, hyvä niin. Mitäs tosta opin ? => Laitoin paremman ja tehokkaamman wheelin tilaten (oli jo harkinnassa aiemmin), tässä oli mulla triggerinä sekin, että XR-mallissa riittää jo toimintasäde eestaas-duunimatkoihini (~15km) Pitkiä matkoja tuolla ei kerralla väsymättä aja, ajoasento on sen verran epäsymmetrinen; itse päätin aloittaa opettelemaan mulle huonomman puolenkin ajelun, jotta ajellessa voi vaihtaa etummaista jalkaa.. Alta 50km mulla on ajokilsoja tolla toistaiseksi takana, sain tuon itselleni toissa viikolla ja sitten tuli tämä X3, nyt sillä treenailu on mennyt toistaiseksi edelle (pitää saada toi pakkiajelu sillä jollain tavalla sujumaan) eiköhän onewheel-kilsojakin kerry tässä lisää.. Mut joo, tyypitykset sopii hyvin kunhan saadaan sopiva ajankohta ja paikka järkkäiltyä.. .. Voiskos jotkut teistä peukutella näitä mun postauksia, niin ei tule moderaattorin kautta viiveellä näkyviin nää mun stoorit ? (se ilmeisesti nopeuttaa moderaattori-tarkistuksesta eroon pääsemisessä ?)
 8. Huomenta ja heti aluksi kiitokset vinkeistä.. Asustelen täällä pk -seudulla Vantaan Pähkinärinteessä, painoa mulla on 65kg. Laitan nämä ehdotetut V8 vaihtoehdot vakavaan harkintaan, pienoinen jarruttava tekijä mulla on ollut budjetti; tuli tuossa muutama viikko sitten osteltua toinenkin 1-pyöräinen vempain, Onewheel+ XR, mikä ei ollut ihan halpa vehje sekään. Eli tän härvelin hinnallakin on vielä tässä vaiheessa väliä, tämänkin takia kuikuilin tuota V8:a, mutta joo, akkukapasiteettia voisi olla enemmän, samaten uudempia malleja on tarjolla.. Testiajelut kiinnostavat => voin tuoda näytille ja testattavaksi tuon Onewheelin, jota käskytetään aikas lailla eri tavalla kuin näitä unicyclejä, ohjaaminen on aika lähellä lumilautailua.
 9. Hyvää iltaa ! Eksyin tälle sivustolle kun läksin etsimään tietoa siittä, mistä kannattaisi lähteä hankkimaan ensimmäinen kunnon unicycle. Koska en halunnut heti laittaa hirveästi pätäkkää kiinni, hommailin viikko sitten kokeiluja ja treenejä varten käytettynä Airwheel X3 härvelin (maksoin alta satasen tuosta), jolla olen nyt ajellut sellaisen 3h. Ekaksi kokeilin kotosalla 10min miten härveli liikkuu jalkapelillä, 15min ulkotreenin jälkeen pääsin mounttaamaan ilman tukea, 25 min kuluttua pystyin ajelemaan ja kurvailemaan sujuvasti kumpaankin suuntaan, tunnin treenin jälkeen aloitin takaperinajoharjoitukset, eilen pääsin pakittelemaan semmosen 5m taaksepäin.. Eli varmaan muutaman lisätunnin jälkeen alkaa toi pakittelukin jotenkin onnistua. Jos ihmettelette nopeaa edistymistä, niin opettelin pari kesää sitten ajelemaan "manuaali-1-pyörää", jossa joutuu itse polkemaan => sähköistetty 1-pyöräily on oikeastaan helpotettu versio tästä, ei tartte itse polkien säädellä menosuunnan tasapainoa! .. Nyt siis treenailen tuolla X3:lla pakittelua ja idlausta. Mut se siitä, näiden treenien ohessa on alkanut tuntua siltä, että vähän tehokkaampi menopelikin voisi olla hyvä hankinta. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että mulle riittäisi 30km-50km yhdellä latauksella kulkeva laitos, pläänissä olis ajella duunimatkoja ja tehdä lyhyempiä reissuja lähiseuduille. => Hyviä ehdotuksia sopivaksi menopeliksi otetaan vastaan, mutta näin alustavasti olen tutkaillut, että IM V8 voisi olla mulle passeli vekotin. Kiina-kaupasta (Ali?) tullee todennäköisimmin tämä uusi peli hankittua. Tähän osteluprosessiin otan lisävinkkejä kernaasti vastaan.
×
×
 • Create New...