Jump to content

Michael D

Full Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About Michael D

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Sweden
 • EUC
  KS18XL

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Abrupt but just for a second and they go away directly. I get a little scared but there is no problem managing them. The tiltback is not from my settings but from, i guess, some internal settings in the wheel.
 2. Recently, I have received several tiltbacks at about 40-50% battery level and at about 40 kph. I have never received any warning in advance at any time. Is this normal?
 3. After a 120 km ride yesterday I have muscle pain in my legs like after a workout. Interesting to know how many calories I burn while riding EUC. Not much but probably something.
 4. It doesn't feel that way. It feels more slippery now on wet asphalt but it is maybe more in my head?
 5. Original from Kingsong 18xl. I usually go on long and relatively fast (>40 km/h) rides on asphalt. It's probably time to change tire, but I was curious how others was thinking about this.
 6. After 5000 km the wheel has slipped twice, although I think the tire looks ok. When do you change tires?
 7. Körde förbi en fartkontroll idag. Jag låg i ca 40 på en smal 60 väg när jag plötsligt ser en ensam polis med fartkamera i handen. Han ger mig den typiska "sakta ner" gesten genom att pumpa armen upp och ner. Trodde för en stund att han vinkade in mig men jag fick åka vidare, lite saktare - för en stund.
 8. My speed alarm has stopped to work. The speed on the phone is getting red but no vibration and no beeps. Tried everything, I think.
 9. My pause-button does not work when I'm live touring. Is this happened to someone else?
 10. Annat argument varför polis inte bryr sig - okunskap. Jag påstår inte att jag med säkerhet vet hur EUC ska klassas men jag tror många poliser fortfarande ser EUC som leksaker som de var för 4-5 år sedan. Nästa gång du ser en polisbil så kör om den på utsidan så tror jag att de reagerar annorlunda .
 11. Har en Evo Nitro elcykel på 45 km/h med trafikförsäkring på 1700 kr/år hos Skandia försäkring. Dyrt men helt ok. EUC går inte på hemförsäkringen som vanlig cykel gör och går inte att försäkra hos något försäkringsbolag i Sverige. Bara att hoppas att ingen av oss orsakar någon större personskada med inkomstbortfall mm. Värt att tänka på dessa konsekvenser när vi är ute och rullar. Finns även risk att det ekonomiska ansvaret faller på oss även om vi är utan skuld i olyckan. Finns inget prejudikat med oförsäkrad EUC.
 12. Denna diskussion återkommer flera gånger i denna tråd. Vi är många som letar febrilt efter något dokument från någon myndighet som säger att det är helt lagligt och ok med EUC. Sanningen är att inget försäkringsbolag skulle ta i en EUC med tång. 50+ km/h, inga bromsar, ett hjul, elmotor på 2000 W., osv. Polisen bryr sig inte för att EUC inte är något problem. Inga anmälda olyckor. Inga arga anmälningar från allmänheten om vårdslös körning, mm mm. Så länge alla kör med förstånd och utanför polisens radar så är det bara att hoppas på det bästa och njuta så länge det varar. Men lagligt fordon är det inte och kommer aldrig att bli!
 13. Nja, vi ska nog vara lite ödmjuka här. Vi kör ändå ett oklassat fordon utan trafikförsäkring som inte får färdas på offentliga vägar. Polisen har nog all rätt att både stoppa oss och även konfiskera hjulet om de känner för det.
×
×
 • Create New...